Opplevelser

I nærheten av Simostranda, kort avstand fra Tretopphytta er det flere spennende aktiviteter og opplevelser – for hele familien. Se noen av mulighetene på denne siden.

Ole Einar Bjørndalen

Den ultimate testen på kondisen kan du ta i Ole Einar Bjørndalens gamle treningsløype. Han vokste opp er par gode steinkast fra Tretopphytta og var stadig til topps på Sterkabyåsen i sine unge dager. Hans rekord fra startpunktet er 9:07 – en rekord som står den dag i dag. Vil du ta det som en tur, er det selvfølgelig også å anbefale. Turen er godt merket. Stopp gjerne innom Ole Einars Standplass på veien. Her står en statue av skiskytteren og informasjonstavle om hans prestasjoner. Det er volleyballnett her og fine benker å sitte på. Sommerstid er det også mulig å ta en dukkert i elva Simoa som renner forbi.

Høyt & Lavt Modum

Et ferskt tilskudd til artige opplevelser i Modum er klatreparken Høyt & Lavt. Her finner du spennende løyper og utfordringer som passer de fleste ferdighetsnivåer. De har fem klatreløyper med 65 elementer og 11 zip-linere. Vanskelighetsgraden er gradert med farger som i et alpinanlegg, og du finner garantert noe som både store og små synes er artig! Tretopphytta ligger omtrent 3 km unna parken – en fin sykkeltur for mange.

Blaafarveværket og Koboltgruvene

Blaafarveværket og Koboltgruvene er fine mål for en utflukt med base i Tretopphytta. Blaafarveværket har ny kunstutstilling hvert år, i sesongen som spenner fra mai til september. De har både buldrehule og bondegård som er spennende for de minste. Blaafarveværket har dessuten noen sagnomsuste vafler som absolutt er verdt en smak, i tillegg til mye annen god mat. På Koboltgruvene blir du kjent med den fantastiske historien om gruvedriften på 17- og 1800-tallet og du kan få guidet omvisning inne i fjellet.

Vikersundbakken

Ikke bare er det utrolig å se lange hopp i Vikersundbakken, det er også litt av en opplevelse å gå de 1078 trinnene opp til toppen. Trappetrinnene går langsmed både under- og overrennet. Her blir det bratt! Vi garanterer svett lugg og fenomenal utsikt fra toppen. Herfra ser du nemlig til Norefjell, Hallingdal, Gaustatoppen, Kongsbergknuten og hele Modumbygda. Trenger du en matbit, kan du få kjøpt både lunsj og middag i Skiflyvningskroa.

Sigdal Aktiv

Litt lenger opp i dalen, i nabokommunen Sigdal, holder Sigdal Aktiv til. De tilbyr actionfylte opplevelser som rafting, gokartkjøring, SUP (stand up paddle), teambuilding og villreinsafari. De fleste av aktivitetene passer godt for både enkeltpersoner og grupper.